Fără luni de întâlnire cu prietenii, fără intimitate, fără autodeterminare și astăzi, în ciuda închiderii, școlii la domiciliu și lipsurilor, tinerii sunt în curând văzuți ca dușmanul națiunii.

Fără luni de întâlnire cu prietenii, fără intimitate, fără autodeterminare și astăzi, în ciuda închiderii, școlii la domiciliu și lipsurilor, tinerii sunt în curând văzuți ca dușmanul națiunii.

Fără luni de întâlnire cu prietenii, fără intimitate, fără autodeterminare și astăzi, în ciuda închiderii, școlii la domiciliu și lipsurilor, tinerii sunt în curând văzuți ca dușmanul națiunii.

O judecată generală care afectează întreaga cohortă de vârstă.

Tânăr ca un perdant social

Tinerii nu mai înțeleg lumea. Fără luni de întâlnire cu prietenii, fără intimitate, fără autodeterminare și astăzi, în ciuda închiderii, școlii la domiciliu și lipsurilor, tinerii sunt în curând văzuți ca dușmanul națiunii. Pentru tineri, contactele sociale nu sunt doar o modalitate de a trece timpul, ci au și o influență decisivă asupra propriei identități din punct de vedere psihologic de dezvoltare.

Psihologul Brigitte Sindelar explică cât de importante sunt prietenii pentru tineri: „Faza„ maturității emergente ”este faza de tranziție de la adolescent la adult, adică vârsta cuprinsă între aproximativ 18 și sfârșitul anului 20. Timpul este despre orientare și Stabilirea cursului în propria lor viață de adult pentru a-și consolida propria identitate și propria poziție în comunitate. Prin urmare, viața socială a tinerilor este puternic orientată spre semenii lor, cu care se simt strâns legați, deoarece au sarcini similare de îndeplinit. ” Tinerii și-au pierdut grupul de colegi din cauza crizei Corona și smartphone-urile nu pot înlocui acest contact direct cu colegii lor. „Grupul de la egal la egal este indispensabil pentru separarea de părinți. Este spațiul unei lumi sociale separate la care părinții nu au acces. Tinerii au fost opriți și inhibați pentru a face față sarcinii de dezvoltare a autonomiei și au fost aruncați înapoi în etapele anterioare ale dezvoltării. și asta în mod neașteptat, nepregătit și fără a avea nicio influență asupra acestuia “, explică Sindelar.

În plus, evenimente centrale precum ceremonia de absolvire au fost anulate. “Acestea sunt pierderi irecuperabile. Există festivități în cursul creșterii care reprezintă un fel de ritual care marchează sfârșitul unei etape a vieții și începutul unei noi etape: ceremonia de absolvire a uceniciei, ceremonia de absolvire, călătoria de absolvire, ceremonia de absolvire, de exemplu” psihologul. Tinerilor le este foarte frică să-și piardă sentimentul de apartenență. Potrivit psihologului, această frică poate fi simțită de fapt. În schimb, la această vârstă se acceptă și riscul unei infecții cu coroană: “Pare mai puțin amenințător decât sentimentul de a nu aparține. Tinerii aparțin grupului de risc al celor singuri social, știu asta”.

Această atitudine, demonizată ca iresponsabilă, are de-a face în primul rând cu experiențele de viață anterioare ale băieților. “Experiența tinerilor cu boli este de obicei că boala este ceva care este limitat în timp și trece fără urmă. Omul trage concluzii din trecutul său despre ceea ce va fi viitorul.Forum reduslim pentru femei Prin urmare, tânărul se așteaptă să rămână așa.” Cursul sever al Coronei îi afectează și pe ceilalți „bătrâni” și nu pe ei înșiși – așa au auzit-o până de curând. ” Consecințele crizei coronei asupra tinerilor nu trebuie subestimate: tulburarea de stres post-traumatic, tulburarea de anxietate, simptomele psihosomatice, tulburările de performanță și relația sunt numite de Brigitte Sindelar drept posibile consecințe psihologice pe termen lung.

Este un paradox faptul că tocmai viața socială a băieților este atât de subestimată. “Cu cât propria rezistență este mai mică, adică rezistența la stres emoțional, cu atât efectele vor fi mai mari și mai durabile. Trebuie să ne așteptăm la o nevoie în mod semnificativ în creștere de sprijin psihoterapeutic. Suntem deja confruntați cu acest lucru în centrul nostru psihoterapeutic.”

Lovitură de moarte pentru gastronomia de noapte

Infinitatea și imprevizibilitatea măsurilor Corona au dus la o creștere a partidelor deținute ilegal și acestea au înrăutățit în mod masiv reputația băieților și cea a comerțului cu catering. În zonele rurale, unde abia există oportunități de schimb social (cu excepția hanului local, poate), tinerii care conduc mașini se întâlnesc încă în parcări la câteva luni după blocare. Chiar dacă sunt respectate regulile la distanță și cerințele privind masca, poliția este de obicei la fața locului pentru a dispersa din nou grupurile mici, relatează tinerii din raionul Braunau. Au fost amenințați cu procese de distrugere a proprietăților. Tinerii inofensivi sunt și mai nesiguri că sunt tratați ca niște infractori.

În plus, o întreagă industrie este înfometată în mod sistematic. Muzicieni, organizatori de evenimente, cluburi, tehnicieni de sunet și lumină, fotografi și mulți alți lucrători independenți se plâng de frici existențiale și se simt abandonați. Prin urmare, subvenția pentru costuri fixe pentru gastronomia de noapte este doar o mică concesie pentru mulți, care se face mult prea târziu. Mulți critică faptul că problema (și anume părțile ilegale fără niciun concept de securitate) nu este încă abordată la rădăcină.

Frederika Ferková este membru al colectivului de tehnologie „de casă” și co-organizator al „petrecerilor sex-pozitive” din Viena, care sunt locuri importante și sigure pentru minoritățile sexuale. Mai presus de toate, ea denunță economia de prietenie austriacă, ceea ce la Viena înseamnă că evenimente precum Festivalul Insulei Dunării sunt permise să aibă loc cel puțin într-o formă diferită, în timp ce cluburile independente trebuie să rămână închise. “Au fost bani pentru tichete șnițel, dar nu pentru cluburi și organizatori. Ce știm: Dacă doriți să sărbătoriți în siguranță, trebuie să sărbătoriți în aer liber. Vara austriacă este scurtă. Nu numai că 800 de evenimente, ca parte a verii culturale și Festivalul Insulei Dunării din scena organizatorilor independenți, atrag oaspeții De asemenea, îi învață pe oaspeți că totul este întotdeauna gratuit. Și, bineînțeles, guvernul orașului și-a asigurat locuri în aer liber strategice în anul electoral. Scena organizatorului de evenimente gratuite nu a fost nici scrisă, nici cerută “, a spus tânărul de 28 de ani.

De asemenea, interesant:

Raport de stimulare – De ce timpul trece atât de repede acum

Acest lucru lasă impresia că artiștilor care au o legătură bună cu primăria li se permite să cânte și să câștige bani în timp ce alții se uită prin degete, potrivit organizatorului. “Nu a existat nici un apel de distribuție și nici o implicare sub nicio formă. Asta mă înnebunește nebunește, deoarece minte și nu ați văzut doar această abordare„ de sus în jos ”a culturii în Viena de la Corona.”

Și ea critică lipsa de înțelegere a tinerilor și orbirea guvernului. Ea vede numărul tot mai mare de cazuri de tineri care se întorc din vacanță ca o consecință logică a măsurilor ignorante. “Ieșirea nu înseamnă doar băutură și evadare. Ieșirea are un mare factor social și cultural. La această vârstă, aveți nevoi sociale diferite decât, de exemplu, un tată sau un pensionar care nu mai are nevoie să cunoască oameni noi. Pentru ei, totuși, este cafeneaua sau muzeul sunt încă deschise, își pot trăi nevoile sociale. Tinerii nu pot. “

O întreagă industrie este jefuită de existența sa și o generație tânără din experiența sa. “Cu toții le avem, amintiri ale tinereții, ale acelui festival, ale greșelii pe care ați făcut-o la o petrecere. Pur și simplu nu ne dăm seama cât de important a fost acest lucru pentru identitatea noastră”, a spus Ferková. Ea crede că este arogant că băieții și smartphone-urile lor sunt și ei certați. „Dacă în viitorul apropiat trebuie să citesc chiar și un articol al unui bătrân care este supărat de tineri și de înclinația lor pentru smartphone-uri, atunci o să mă sperie complet. Pentru tineri, viața se întâmplă doar online și în aplicații. unde nu există părinți, cum ar fi TikTok. Unde ar trebui să meargă? “

Exemplu negativ al Croației

Necunoașterea nevoilor tinerilor este unul dintre motivele pentru care mulți s-au dus în Croația pentru a „da drumul”. “În Croația – la fel ca în multe alte țări europene – spre deosebire de Austria, cluburile s-au deschis. Pentru mine este complet logic ca tinerii să profite de ocazie și să viziteze un club. Mai ales dacă nu provin dintr-o capitală federală și deci nici măcar nu vă puteți bucura de evenimente în aer liber “, spune organizatorul.

Un concept de securitate bine gândit ar putea face posibilă sărbătorile sigure în această țară. “Desigur, deschiderea cluburilor ar trebui să se întâmple numai cu un concept de securitate. În acest sens, ar trebui să criticăm Croația și cu siguranță nu adulții tineri. În plus, este pur și simplu rezultatul guvernului federal și al statelor federale care ignoră în mod constant interesele tinerilor”.

Cu toate acestea, Ferková înțelege teama de deschiderea cluburilor pe care o provoacă exemple negative din Croația. Ea critică cluburile care s-au deschis fără un concept de securitate sau care au fost controlate inadecvat. Dar, în special, cluburile au capacitățile necesare pentru a monitoriza condițiile mai strict. “O posibilitate ar fi să proiectăm sloturi de admitere, astfel încât să nu se formeze niciodată o coadă la intrare. Aș solicita un act de identitate, un număr de telefon și adresa de înregistrare la intrare, astfel încât toată lumea să poată fi contactată rapid și, mai presus de toate, în mod fiabil, în caz de urgență”. Ea sugerează să nu se aglomereze cluburi, măsurători de temperatură la intrare și o mască pe ringul de dans ca măsuri suplimentare. Și alți organizatori au fost creativi, dar nu au fost auziți. „Organizatorul Gerald van der Hint, împreună cu clubul vienez„ Grelle Forelle ”, au dezvoltat un concept de mai multe pagini care nu a primit nicio atenție politică sau publică până în ziua de azi. Adică, pentru a o spune cu blândețe, pur și simplu prost, deoarece în acest moment doar petreceri private fără urmărirea contactelor și fără toate conceptele de securitate se întâmplă ”, spune Ferková. Această lipsă de securitate nu ar putea avea doar un efect negativ în ceea ce privește numărul de cazuri de coroană. Organizatorul avertizează că agresiunile și furturile sexuale pot apărea mai des din cauza lipsei de control.

Găsiți soluții utile

Faptul că alimentația de noapte a fost ignorată de luni de zile și este încă ignorată nu rezolvă problema de mult timp. Dimpotriva. Promovează evenimente ilegale și crește contagia din cauza măsurilor de igienă inadecvate. Ferková se îndoiește că tinerii își păstrează de bună voie distanța la astfel de petreceri: “Ținerea la distanță este iluzorie și nu este percepută independent. Mai ales nu atunci când nu este încă de rutină. Purtarea unei măști este posibilă, am văzut asta de multe ori. Dar pentru unul Ar exista o astfel de monitorizare, ar exista securitate și angajați care vor asigura respectarea măsurilor. Până când devine rutină. ” Un lucru este sigur: în curând nu va mai reveni la normal. Găsirea soluțiilor pe termen lung ar fi, prin urmare, mai bună decât promovarea unei culturi ignorante a interdicției și criminalizarea tinerilor.

Acest articol a apărut inițial în ediția tipărită a Știrilor (35/2020)!

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Adolescenții și adulții tineri devin noul dușman, având în vedere numărul tot mai mare de cazuri de coroană. De ce această generație are dreptul la sărbătoare, prieteni și libertate și de ce nevoile lor trebuie luate în serios.

Viața pe Canalul Dunării din Viena se simte din nou aproape ca î.Hr.: „Înaintea Coroanei”. Muzica se aude din cutiile din baruri, oamenii cochetează și beau stropi. Mulțimi se plimbă de-a lungul promenadei. Cu un efort mare, se atinge distanța de un metru față de persoana din față sau de femeia din față. Ocazional stai bine în grupuri de doi, trei sau patru. Vă dați seama: tinerii cumva vor să se bucure cumva de ultimele zile ale acestei veri pierdute.

În conformitate cu acest subiect:

Acesta este modul în care tinerii se ocupă de Corona – un sondaj

Ministrul Sănătății a pus destul de mult un obstacol pe această joie de vivere revigorată pe 18 august prin Twitter: „Trageți-vă împreună și asumați-vă responsabilitatea!”, A certat Rudi Anschober. Potrivit acestuia, acei bărbați, în medie, repatriați în vacanță în vârstă de 23,5 ani, care au crescut numărul de cazuri de Covid 19 prin creșterea contactelor sociale și a călătoriilor în străinătate ar trebui să se unească. O judecată generală care afectează întreaga cohortă de vârstă.

Tânăr ca un perdant social

Tinerii nu mai înțeleg lumea. Fără luni de întâlnire cu prietenii, fără intimitate, fără autodeterminare și astăzi, în ciuda închiderii, școlii la domiciliu și lipsurilor, tinerii sunt în curând văzuți ca dușmanul națiunii. Pentru tineri, contactele sociale nu sunt doar o modalitate de a trece timpul, ci au și o influență decisivă asupra propriei identități din punct de vedere psihologic de dezvoltare.

Psihologul Brigitte Sindelar explică cât de importante sunt prietenii pentru tineri: „Faza„ maturității emergente ”este faza de tranziție de la adolescent la adult, adică vârsta cuprinsă între aproximativ 18 și sfârșitul anului 20. Timpul este despre orientare și Stabilirea cursului în propria lor viață de adult pentru a-și consolida propria identitate și propria poziție în comunitate. Prin urmare, viața socială a tinerilor este puternic orientată spre semenii lor, cu care se simt strâns legați, deoarece au sarcini similare de îndeplinit. ” Tinerii și-au pierdut grupul de colegi din cauza crizei Corona și smartphone-urile nu pot înlocui acest contact direct cu colegii lor. „Grupul de la egal la egal este indispensabil pentru separarea de părinți. Este spațiul unei lumi sociale separate la care părinții nu au acces. Tinerii au fost opriți și inhibați pentru a face față sarcinii de dezvoltare a autonomiei și au fost aruncați înapoi în etapele anterioare ale dezvoltării. și asta în mod neașteptat, nepregătit și fără a avea nicio influență asupra acestuia “, explică Sindelar.

În plus, evenimente centrale precum ceremonia de absolvire au fost anulate. “Acestea sunt pierderi irecuperabile. Există festivități în cursul creșterii care reprezintă un fel de ritual care marchează sfârșitul unei etape a vieții și începutul unei noi etape: ceremonia de absolvire a uceniciei, ceremonia de absolvire, călătoria de absolvire, ceremonia de absolvire, de exemplu” psihologul. Tinerilor le este foarte frică să-și piardă sentimentul de apartenență.