Χωρίς συνάντηση φίλων για μήνες, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αυτοδιάθεση και σήμερα, παρά το κλείδωμα, την εκπαίδευση στο σπίτι και τη στέρηση, οι νέοι σύντομα θεωρούνται εχθροί του έθνους.

Χωρίς συνάντηση φίλων για μήνες, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αυτοδιάθεση και σήμερα, παρά το κλείδωμα, την εκπαίδευση στο σπίτι και τη στέρηση, οι νέοι σύντομα θεωρούνται εχθροί του έθνους.

Χωρίς συνάντηση φίλων για μήνες, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αυτοδιάθεση και σήμερα, παρά το κλείδωμα, την εκπαίδευση στο σπίτι και τη στέρηση, οι νέοι σύντομα θεωρούνται εχθροί του έθνους.

Μια γενική κρίση που επηρεάζει ολόκληρη την ηλικιακή ομάδα.

Νέοι ως κοινωνικά χαμένοι

Οι νέοι δεν καταλαβαίνουν πλέον τον κόσμο. Χωρίς συνάντηση φίλων για μήνες, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αυτοδιάθεση και σήμερα, παρά το κλείδωμα, την εκπαίδευση στο σπίτι και τη στέρηση, οι νέοι σύντομα θεωρούνται εχθροί του έθνους. Για τους νέους, οι κοινωνικές επαφές δεν είναι απλώς ένας τρόπος περάσματος του χρόνου, αλλά έχουν επίσης αποφασιστική επίδραση στη δική τους ταυτότητα από αναπτυξιακή ψυχολογική άποψη.

Ο ψυχολόγος Brigitte Sindelar εξηγεί πόσο σημαντικές είναι οι φιλίες για τους νέους: “Η φάση της” αναδυόμενης ενηλικίωσης “είναι η φάση της μετάβασης από τον έφηβο στον ενήλικα, δηλαδή την ηλικία μεταξύ περίπου 18 και το τέλος του 20. Ο χρόνος αφορά τον προσανατολισμό και Ρύθμιση της πορείας στη δική τους ενήλικη ζωή για να εδραιώσουν τη δική τους ταυτότητα και τη δική τους θέση στην κοινότητα. Ως εκ τούτου, η κοινωνική ζωή των νέων προσανατολίζεται έντονα στους συνομηλίκους τους, με τους οποίους αισθάνονται στενά συνδεδεμένοι επειδή έχουν παρόμοια καθήκοντα ζωής που πρέπει να εκπληρώσουν. ” Οι νέοι έχουν χάσει την ομάδα τους λόγω της κρίσης της Corona και τα smartphone δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους. “Η ομάδα συνομηλίκων είναι απαραίτητη για το χωρισμό από τους γονείς. Είναι ο χώρος ενός ξεχωριστού κοινωνικού κόσμου στον οποίο οι γονείς δεν έχουν πρόσβαση. Οι νέοι έχουν σταματήσει και εμποδιστεί να αντιμετωπίσουν το αναπτυξιακό καθήκον της αυτονομίας και έχουν πέσει πίσω σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης. και αυτό απροσδόκητα, απροετοίμαστο, και χωρίς να έχουν καμία επιρροή σε αυτό », εξηγεί ο Sindelar.

Επιπλέον, έχουν ακυρωθεί κεντρικές εκδηλώσεις όπως η τελετή αποφοίτησης. “Αυτές είναι ανεπανόρθωτες απώλειες. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης μεγαλώνουν γιορτές που αντιπροσωπεύουν ένα είδος τελετουργίας που σηματοδοτεί το τέλος μιας φάσης ζωής και την αρχή μιας νέας φάσης: την τελετή αποφοίτησης μαθητείας, την τελετή αποφοίτησης, το ταξίδι αποφοίτησης, την τελετή αποφοίτησης, για παράδειγμα” ο ψυχολόγος Οι νέοι φοβούνται να χάσουν την αίσθηση ότι ανήκουν. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο, αυτός ο φόβος μπορεί πραγματικά να γίνει αισθητός. Σε αντάλλαγμα, σε αυτήν την ηλικία αποδέχεται επίσης τον κίνδυνο μόλυνσης από κορώνα: «Φαίνεται λιγότερο απειλητικό από το αίσθημα ότι δεν ανήκεις. Οι νέοι ανήκουν στην ομάδα κινδύνου των κοινωνικά μοναχικών, το γνωρίζουν».

Αυτή η στάση, δαιμονοποιημένη ως ανεύθυνη, έχει πρωτίστως σχέση με τις προηγούμενες εμπειρίες της ζωής των αγοριών. “Η εμπειρία των νέων με ασθένεια είναι συνήθως ότι η ασθένεια είναι κάτι που έχει περιορισμένο χρόνο και περνά χωρίς ίχνος.reduslim Ιταλία Ο άνθρωπος βγάζει συμπεράσματα από το παρελθόν του για το τι θα είναι το μέλλον. Ως εκ τούτου, ο νεαρός περιμένει να παραμείνει έτσι.” Η σοβαρή πορεία της Κορώνας επηρεάζει επίσης τους άλλους «ηλικιωμένους» και όχι τους ίδιους – έτσι το άκουσαν μέχρι πρόσφατα ». Οι συνέπειες της κρίσης της κορώνας στους νέους δεν πρέπει να υποτιμώνται: Διαταραχή του μετατραυματικού στρες, διαταραχή άγχους, ψυχοσωματικά συμπτώματα, διαταραχές απόδοσης και σχέσεων ονομάζονται από τον Brigitte Sindelar ως πιθανές μακροπρόθεσμες ψυχολογικές συνέπειες.

Είναι παράδοξο ότι ακριβώς η κοινωνική ζωή των αγοριών είναι τόσο παραμελημένη. “Όσο χαμηλότερη είναι η αντοχή σας, δηλαδή η αντίσταση στο συναισθηματικό άγχος, τόσο μεγαλύτερες και πιο μακροχρόνιες θα είναι οι επιπτώσεις. Πρέπει να περιμένουμε μια σημαντικά αυξανόμενη ανάγκη για ψυχοθεραπευτική υποστήριξη. Ήμαστε ήδη αντιμέτωποι με αυτό στο ψυχοθεραπευτικό μας κέντρο.”

Χτύπημα θανάτου για νυχτερινή γαστρονομία

Το άπειρο και το απρόβλεπτο των μέτρων της Corona οδήγησαν σε αύξηση των παράνομα διοργανωμένων πάρτι και αυτά επιδείνωσαν περαιτέρω μαζικά τη φήμη των αγοριών και επίσης του εμπορίου τροφοδοσίας. Στις αγροτικές περιοχές, όπου δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ευκαιρίες για κοινωνική ανταλλαγή (με εξαίρεση το τοπικό πανδοχείο, ίσως), οι νέοι που οδηγούν αυτοκίνητα συναντιούνται ακόμα σε χώρους στάθμευσης μήνες μετά το κλείδωμα. Ακόμα κι αν τηρούνται οι κανόνες απόστασης και οι απαιτήσεις μάσκας, η αστυνομία είναι συνήθως επιτόπου για να διαλύσει ξανά τις μικρές ομάδες, αναφέρουν νέους από την περιοχή Braunau. Τους απειλήθηκαν με αγωγές ζημίας ιδιοκτησίας. Οι ακίνδυνοι νέοι είναι ακόμη πιο ανασφαλείς ότι αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες.

Επιπλέον, μια ολόκληρη βιομηχανία πεινάται συστηματικά. Μουσικοί, διοργανωτές εκδηλώσεων, κλαμπ, τεχνικοί ήχου και φωτός, φωτογράφοι και πολλοί άλλοι αυτοαπασχολούμενοι παραπονιούνται για υπαρξιακούς φόβους και αισθάνονται εγκαταλειμμένοι. Η επιδότηση σταθερού κόστους για τη νυχτερινή γαστρονομία είναι συνεπώς μόνο μια μικρή παραχώρηση για πολλούς, η οποία γίνεται πολύ αργά. Πολλοί επικρίνουν το γεγονός ότι το πρόβλημα (δηλαδή παράνομα μέρη χωρίς καμία έννοια ασφάλειας) δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί.

Η Frederika Ferková είναι μέλος του «σπιτικού» techno συλλογικού και συνδιοργανωτή των «θετικών σεξ» κομμάτων στη Βιέννη, τα οποία είναι σημαντικά και ασφαλή μέρη για σεξουαλικές μειονότητες. Πάνω απ ‘όλα, καταγγέλλει την αυστριακή οικονομία φιλίας, η οποία στη Βιέννη σημαίνει ότι εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Νήσου του Δούναβη μπορούν να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον σε διαφορετική μορφή, ενώ ανεξάρτητοι σύλλογοι πρέπει να παραμείνουν κλειστοί. “Υπήρχαν χρήματα για κουπόνια schnitzel, αλλά όχι για κλαμπ και διοργανωτές. Τι γνωρίζουμε: Αν θέλετε να γιορτάσετε με ασφάλεια, πρέπει να γιορτάσετε σε εξωτερικούς χώρους. Το αυστριακό καλοκαίρι είναι σύντομο. Όχι μόνο 800 εκδηλώσεις ως μέρος του πολιτιστικού καλοκαιριού και το Φεστιβάλ του Δούναβη της ανεξάρτητης σκηνής διοργανωτών προσελκύουν επισκέπτες Διδάσκει επίσης στους επισκέπτες ότι όλα είναι πάντα δωρεάν. Και φυσικά η κυβέρνηση της πόλης εξασφάλισε στρατηγικά καλές υπαίθριες εγκαταστάσεις για τον εαυτό της κατά το έτος των εκλογών. Η σκηνή του διοργανωτή της δωρεάν εκδήλωσης δεν γράφτηκε ούτε ρωτήθηκε “, δήλωσε ο 28χρονος.

Επίσης ενδιαφέρον:

Αναφορά ερεθίσματος – Γιατί ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα τώρα

Αυτό αφήνει την εντύπωση ότι οι καλλιτέχνες που έχουν καλή σχέση με το δημαρχείο επιτρέπεται να εκτελούν και να κερδίζουν χρήματα, ενώ άλλοι κοιτάζουν τα δάχτυλά τους, σύμφωνα με τον διοργανωτή. “Δεν υπήρχε ούτε μια κλήση casting ούτε ανάμιξη σε καμία μορφή. Αυτό με κάνει να θυμώνομαι τρελά, γιατί είναι ψέμα και δεν έχετε δει μόνο αυτήν την προσέγγιση” top-down “στον πολιτισμό στη Βιέννη από την Κορώνα.”

Επίσης, επικρίνει την έλλειψη κατανόησης για τους νέους και την τύφλωση της κυβέρνησης. Βλέπει τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων από νέους που επιστρέφουν από διακοπές ως λογική συνέπεια των ανίδεων μέτρων. «Η έξοδος δεν αφορά μόνο το αλκοόλ και την απόδραση. Η έξοδος έχει έναν σημαντικό κοινωνικό και πολιτιστικό παράγοντα. Σε αυτήν την ηλικία, έχετε διαφορετικές κοινωνικές ανάγκες από, για παράδειγμα, έναν πατέρα ή έναν συνταξιούχο που δεν χρειάζεται πλέον να συναντά νέα άτομα το καφέ ή το μουσείο είναι ακόμα ανοιχτό, μπορούν να ζήσουν τις κοινωνικές τους ανάγκες. Οι νέοι δεν μπορούν. “

Μια ολόκληρη βιομηχανία κλέβεται από τη ζωή και μια νέα γενιά της εμπειρίας της. “Όλοι τους έχουμε, αναμνήσεις για τη νεολαία, για αυτό το φεστιβάλ, για το ένα λάθος που κάνατε σε ένα πάρτι. Απλώς δεν συνειδητοποιούμε πόσο σημαντικό ήταν αυτό για την ταυτότητά μας”, δήλωσε ο Φερκόβα. Πιστεύει ότι είναι αλαζονικό ότι τα αγόρια και τα smartphone τους επιπλήσσονται επίσης. “Αν στο εγγύς μέλλον πρέπει να διαβάσω ακόμη και ένα άρθρο από έναν γέρο που είναι θυμωμένος για τη νεολαία και την τάση τους για smartphone, τότε θα φρικάρω εντελώς. Για τους νέους, η ζωή συμβαίνει μόνο στο διαδίκτυο και σε εφαρμογές. όπου δεν υπάρχουν γονείς, όπως ο TikTok. Πού αλλού πρέπει να πάνε; “

Αρνητικό παράδειγμα της Κροατίας

Η άγνοια των αναγκών των νέων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλοί πήγαν στην Κροατία για να «αφήσουν τον ατμό». “Στην Κροατία – όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες – σε αντίθεση με την Αυστρία, οι σύλλογοι άνοιξαν. Για μένα, είναι απολύτως λογικό οι νέοι να πάρουν την ευκαιρία και να επισκεφθούν ένα κλαμπ. Ειδικά αν δεν προέρχονται από μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα και έτσι δεν μπορείτε να απολαύσετε καν υπαίθριες εκδηλώσεις “, λέει ο διοργανωτής.

Μια καλά μελετημένη έννοια ασφάλειας θα μπορούσε επίσης να κάνει ασφαλείς εορτασμούς σε αυτήν τη χώρα. “Φυσικά, τα ανοίγματα των συλλόγων θα πρέπει να γίνονται μόνο με μια έννοια ασφάλειας. Από αυτήν την άποψη, πρέπει να επικρίνουμε την Κροατία και σίγουρα όχι τους νέους ενήλικες. Επιπλέον, είναι απλώς το αποτέλεσμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών κρατών να αγνοούν συνεχώς τα συμφέροντα των νέων.”

Ωστόσο, ο Φερκόβα κατανοεί τον φόβο των ανοιγμάτων του συλλόγου που προκαλούν αρνητικά παραδείγματα από την Κροατία. Επικρίνει κλαμπ που άνοιξαν χωρίς μια έννοια ασφάλειας ή που ελέγχθηκαν ανεπαρκώς. Όμως τα σωματεία έχουν ειδικότερα τις απαραίτητες ικανότητες για να παρακολουθούν αυστηρότερα τις συνθήκες. “Μία πιθανότητα θα ήταν να σχεδιάσουμε κουλοχέρηδες εισόδου έτσι ώστε να μην σχηματίζεται ουρά στην είσοδο. Θα ήθελα να ζητήσω ταυτότητα, έναν αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνση εγγραφής στην είσοδο, ώστε όλοι να μπορούν να επικοινωνήσουν γρήγορα και, πάνω απ ‘όλα, αξιόπιστα, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.” Προτείνει να μην συσσωρευτούν κλαμπ, μετρήσεις θερμοκρασίας στην είσοδο και μάσκα στην πίστα ως περαιτέρω μέτρα. Άλλοι διοργανωτές ήταν επίσης δημιουργικοί, αλλά δεν ακούστηκαν. “Ο διοργανωτής Gerald van der Hint, μαζί με τη βιεννέζικη λέσχη” Grelle Forelle “, έχει αναπτύξει μια ιδέα πολλών σελίδων που δεν έχει λάβει καμία πολιτική ή δημόσια προσοχή μέχρι σήμερα. Δηλαδή, για να το θέσουμε ελαφρώς, απλά ηλίθιο, γιατί προς το παρόν υπάρχουν απλά ιδιωτικά πάρτι χωρίς επαφή επαφής και χωρίς συμβαίνουν όλες οι έννοιες ασφαλείας “, λέει ο Ferková. Αυτή η έλλειψη ασφάλειας δεν θα μπορούσε μόνο να έχει αρνητικό αποτέλεσμα όσον αφορά τον αριθμό των περιπτώσεων κορώνας. Ο διοργανωτής προειδοποιεί ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές μπορεί να συμβούν συχνότερα λόγω της έλλειψης ελέγχου.

Βρείτε χρήσιμες λύσεις

Το γεγονός ότι η νυχτερινή γαστρονομία αγνοήθηκε εδώ και μήνες και εξακολουθεί να αγνοείται δεν λύνει το πρόβλημα για πολύ καιρό. Αντιθέτως. Προωθεί παράνομες εκδηλώσεις και αυξάνει τη μετάδοση λόγω ανεπαρκών μέτρων υγιεινής. Ο Ferková αμφιβάλλει ότι οι νέοι διατηρούν πρόθυμα την απόσταση τους σε τέτοια πάρτι: “Η διατήρηση της απόστασης είναι ψευδαίσθηση και δεν γίνεται αντιληπτή ανεξάρτητα. Ειδικά όχι εάν δεν είναι ακόμη ρουτίνα. Η χρήση μάσκας είναι δυνατή, το έχω δει πολλές φορές. Αλλά για ένα Θα υπήρχε ασφάλεια και υπάλληλοι που θα διασφαλίζουν τη συμμόρφωση με τα μέτρα, έως ότου γίνει ρουτίνα. ” Ένα πράγμα είναι σίγουρο: δεν θα υπάρξει επιστροφή στο φυσιολογικό σύντομα. Η εξεύρεση μακροπρόθεσμων λύσεων θα ήταν επομένως καλύτερη από την προώθηση μιας αδαής κουλτούρας απαγόρευσης και της ποινικοποίησης των νέων.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στην έντυπη έκδοση των Ειδήσεων (35/2020)!

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Οι έφηβοι και οι νέοι ενήλικες γίνονται ο νέος εχθρός ενόψει του αυξανόμενου αριθμού περιπτώσεων κορώνας. Γιατί αυτή η γενιά έχει δικαίωμα στον εορτασμό, στους φίλους και στην ελευθερία και γιατί οι ανάγκες τους πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Η ζωή στο κανάλι του Δούναβη της Βιέννης μοιάζει σχεδόν ξανά με το Π.Χ .: «Πριν από την Κορώνα». Η μουσική ακούγεται από τα κουτιά στα μπαρ, οι άνθρωποι φλερτάρουν και πιτσιλιές ποτών. Τα πλήθη περπατούν στον παραλιακό δρόμο. Με μεγάλη προσπάθεια, επιτυγχάνεται η απόσταση ενός μέτρου από το πρόσωπο μπροστά ή τη γυναίκα μπροστά. Περιστασιακά, κάθεστε καλά σε ομάδες των δύο, τριών ή τεσσάρων. Μπορείτε να πείτε: οι νέοι θέλουν να απολαύσουν τις τελευταίες μέρες αυτού του χαμένου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με αυτό το θέμα:

Έτσι αντιμετωπίζουν οι νέοι την Corona – μια έρευνα

Ο υπουργός Υγείας έβαλε αρκετά αναστατωμένο σε αυτό το αναζωογονητικό joie de vivre στις 18 Αυγούστου μέσω του Twitter: «Συγκεντρωθείτε και αναλάβετε την ευθύνη!», Ο Ρούντι Άνσχομπερ κατηγόρησε. Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνοι οι άντρες, κατά μέσο όρο, 23,5 ετών επιστρέφοντες στις διακοπές, που έχουν οδηγήσει τους αριθμούς υπόθεσης Covid 19 ξανά μέσω αυξημένων κοινωνικών επαφών και ταξιδιών στο εξωτερικό, θα πρέπει να ενωθούν. Μια γενική κρίση που επηρεάζει ολόκληρη την ηλικιακή ομάδα.

Νέοι ως κοινωνικά χαμένοι

Οι νέοι δεν καταλαβαίνουν πλέον τον κόσμο. Χωρίς συνάντηση φίλων για μήνες, χωρίς προστασία της ιδιωτικής ζωής, χωρίς αυτοδιάθεση και σήμερα, παρά το κλείδωμα, την εκπαίδευση στο σπίτι και τη στέρηση, οι νέοι σύντομα θεωρούνται εχθροί του έθνους. Για τους νέους, οι κοινωνικές επαφές δεν είναι απλώς ένας τρόπος περάσματος του χρόνου, αλλά έχουν επίσης αποφασιστική επίδραση στη δική τους ταυτότητα από αναπτυξιακή ψυχολογική άποψη.

Ο ψυχολόγος Brigitte Sindelar εξηγεί πόσο σημαντικές είναι οι φιλίες για τους νέους: “Η φάση της” αναδυόμενης ενηλικίωσης “είναι η φάση της μετάβασης από τον έφηβο στον ενήλικα, δηλαδή την ηλικία μεταξύ περίπου 18 και το τέλος του 20. Ο χρόνος αφορά τον προσανατολισμό και Ρύθμιση της πορείας στη δική τους ενήλικη ζωή για να εδραιώσουν τη δική τους ταυτότητα και τη δική τους θέση στην κοινότητα. Ως εκ τούτου, η κοινωνική ζωή των νέων προσανατολίζεται έντονα στους συνομηλίκους τους, με τους οποίους αισθάνονται στενά συνδεδεμένοι επειδή έχουν παρόμοια καθήκοντα ζωής που πρέπει να εκπληρώσουν. ” Οι νέοι έχουν χάσει την ομάδα τους λόγω της κρίσης της Corona και τα smartphone δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την άμεση επαφή με τους συναδέλφους τους. “Η ομάδα συνομηλίκων είναι απαραίτητη για το χωρισμό από τους γονείς. Είναι ο χώρος ενός ξεχωριστού κοινωνικού κόσμου στον οποίο οι γονείς δεν έχουν πρόσβαση. Οι νέοι έχουν σταματήσει και εμποδιστεί να αντιμετωπίσουν το αναπτυξιακό καθήκον της αυτονομίας και έχουν πέσει πίσω σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης. και αυτό απροσδόκητα, απροετοίμαστο, και χωρίς να έχουν καμία επιρροή σε αυτό », εξηγεί ο Sindelar.

Επιπλέον, έχουν ακυρωθεί κεντρικές εκδηλώσεις όπως η τελετή αποφοίτησης. “Αυτές είναι ανεπανόρθωτες απώλειες. Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης μεγαλώνουν γιορτές που αντιπροσωπεύουν ένα είδος τελετουργίας που σηματοδοτεί το τέλος μιας φάσης ζωής και την αρχή μιας νέας φάσης: την τελετή αποφοίτησης μαθητείας, την τελετή αποφοίτησης, το ταξίδι αποφοίτησης, την τελετή αποφοίτησης, για παράδειγμα” ο ψυχολόγος Οι νέοι φοβούνται να χάσουν την αίσθηση ότι ανήκουν.